Atestat Transport Marfa (C.P.I.)(C.P.I. scurt)

Atestat conducatori auto care efectueza transport rutier cu vehicule a caror masa maxima autorizata este mai mare de 3,5 tone (C.P.I. , C.P.I. scurt)

Conditii:
– acest tip de atestat se adreseaza conducatorilor auto care detin permis de conducere categoria  C  obtinuta dupa data de 09.09.2009.

Acte necesare inscrierii:
– copie buletin si permis de conducere (categoria C) aflat in perioada de valabilitate;
– fisa tip inscriere.

Tariful este de 600(partea teoretica pentru C.P.I.) ,400(partea teoretica pentru C.P.I. scurt) si 150 de lei (examen, combustibil) si daca este necesar contravaloarea orelor de conducere/acomodare cu autocamionul scolii (80 LEI/ora). Se poate plati in rate, cu minimum 300 lei avans la inscriere.

taxa examinare 67 lei

Pasii pe care trebuie sa-i parcurgeti pentru obtinerea atestatului de transport marfuri sunt urmatorii:
Inscrierea cu un avans minim de 300 de lei – se competeaza cererea de inscriere .

EXAMEN :
Candidatii care doresc obtinerea atestatului de transport marfuri generale vor sustine examen teoretic si examen practic.
Proba teoretica se va sustine o data  pe luna (sambata), pe calculator, in functie de datele de examinare stabilite de catre ARR. Ora la care se va desfasura examenul va fi transmisa vineri, inainte de examen catre cursanti.
Examenul teoretic (C.P.I.)este format din doua probe: un set de 100 de intrebari  tip grila pe calculator( 2 ore) si 6 studii de caz (2 ore).

Examenul teoretic (C.P.I. scurt)este format dintr-o proba: un set de intrebari care cuprinde 20 de intrebari tip grila.
Candidatul este considerat admis daca a raspuns corect la cel putin 70% din intrebari(C.P.I. , C.P.I. scurt) si a obtinut minimum 70% din punctajul maxim cumulat al studiilor de caz(C.P.I.)

Proba practica se va sustine lunar in functie de programarile facute de catre A.R.R., in cel mult 30 de zile de la promovarea examenului teoretic.
Proba practica este destinata evaluarii pregatirii cu privire la conducerea rationala bazata pe reguli de siguranta; aceasta proba are loc, pe cat posibil, pe drumuri situate in afara zonelor construite, pe drumuri expres, precum si pe toate tipurile de drumuri publice urbane, acestea trebuind sa prezinte diferite tipuri de dificultati pe care un conducator auto le poate intalni.
Pentru a fi admisi la examenul de obtinere a CPI, candidatii trebuie sa fie declarati admisi atat la examenul teoretic cat si la examenul practic.
Dupa ce veti fi declarat admis va trebui sa achitati in contul ARR la Posta, o chitanta de 64 de lei / eliberare atestat. Cu o copie dupa cartea de identitate, permisul de conducere, o fotografie tip buletin si chitanta platita va veti prezenta la ARR Constanta pentru a le depune in vederea eliberarii  atestatului.

IMPORTANT!
Nu puteti intra in examen fara buletin si permis de conducere sau daca nu aveti toate actele necesare la dosar!

Leave a Reply